<Home

Kraamzorg Drachten: gespecialiseerde kraamzorg

Rapportcijfer 9,5 voor kraamzorg Drachten

Kraamzorg Het Groene Kruis is al meer dan 100 jaar een begrip op het gebied van kraamzorg in Drachten en omstreken waaronder de plaatsen Bakkeveen, Boornbergum, Beetsterzwaag, Drachten. Gorredijk, Marum, Nijega, Opeinde, Olterterp, Selmien, Surhuisterveen en Ureterp. Met een gemiddelde waardering van een dikke 9 in ons klanttevredenheidsonderzoek heb je bij deze de juiste kraamzorgorganisatie in omgeving Drachten gevonden.

Ons kraamprofessionals in Drachten verzorgen niet alleen jouw kraamzorg maar houden de gezondheid van moeder en kind doorlopend in de gaten. Daarnaast geeft de kraamverzorgende voorlichting, tips en adviezen over babyverzorging en -voeding.

Jouw zorg in vertrouwde handen van kraamzorg Drachten

Onze dienstverlening richt zich er volledig op om jou en je partner een onbezorgde en fijne kraamtijd te bezorgen. Als grote en flexibele kraamzorgorganisatie biedt Kraamzorg het Groene Kruis Drachten uiteraard zorggarantie. Dat betekent dat je onder alle omstandigheden op kraamzorg kunt rekenen, ook in de vakantieperiode of tijdens een onverwachte geboortepiek.

Schrijf je direct in bij Kraamzorg het Groene Kruis Drachten!

Je kunt ons altijd even bellen of mailen als je meer wilt weten. Natuurlijk mag je je ook meteen inschrijven voor onze kraamzorg.

Kraamzorg Drachten

Kraamzorg Drachten: cursussen voor en na je zwangerschap

O Wee!, de allerleukste zwangerschapscursus voor jou en je partner
Maar ook vóór de geboorte van jullie kindje kunnen we al veel voor jou en je gezin betekenen. Zo bieden we vele cursussen en voorlichtingen aan in en om Drachten om je op je zwangerschap en de kost van je baby voor te bereiden. De  O Wee! zwangerschapscursus van Kraamzorg het Groene Kruis bijvoorbeeld.

Deze zwangerschapscursus bestaat uit zes lessen waarvan vijf lessen tijdens de zwangerschap en een les een aantal weken na de bevalling. Tijdens de zwangerschapscursus worden oefeningen uitgevoerd omtrent houdingen, ontspanning en wordt geoefend hoe om te gaan met ongemakken tijdens de zwangerschap. Natuurlijk staat ook het leren “puffen” en het informatie inwinnen op het gebied van borst- en kunstvoeding centraal tijdens de cursus. In de les na de bevalling staan we stil bij het oefenen van bekkenbodemspieroefeningen en het bespreken van ervaringen met de andere cursisten.

Samenwerking met verloskundigen

Onze kraamverzorgenden werken nauw samen in teams rond de verloskundigenpraktijken in en om Drachten voor een perfect geregelde geboortezorg. Zo werken wij samen met de verloskundigenpraktijken Verloskundigenpraktijk De Geboortegolf, Verloskundigenpraktijk Wolkom, Verloskundigenpraktijk de Vroedschap, Verloskundig Centrum Jane, Verloskundigenpraktijk de Nieuwkomer, Bloesem verloskundigen en verloskundig huisarts Bos.

Samenwerking met ziekenhuis Nij Smellinghe

Wij werken samen met het ziekenhuis Nij Smellinghe. Dat betekent dat onze kraamverzorgende jouw verloskundige ondersteunt bij de bevalling in het ziekenhuis. Op die manier is ze al helemaal op de hoogte van het verloop van de bevalling, hoe de voeding verloopt en wat de gezondheidssituatie is van jou en je kindje. Daarnaast kan ze ook direct kennismaken met je eventuele partner. Na de bevalling helpt je kraamverzorgende je/jullie met de laatste voorbereidingen voor het vertrek naar ons. Ze gaat direct met jullie mee waardoor de overgang van de bevalling in het ziekenhuis naar het vertrek naar huis een stuk soepeler wordt en je/jullie direct de ondersteuning van de kraamzorg thuis hebben.

Beste en liefdevolle zorg voor jou en je gezin
Meld je aan voor onze kraamzorg

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan