<Blog

“Kramen bij mijn vriendin”

20-10-2020

“Deze week was een hele speciale. Ik mocht namelijk kramen bij mijn vriendin! Eens per jaar mag je als kraamverzorgende een zogenoemd ‘keuzegezin’ doen. Het kwam precies zo uit dat zij beviel, wanneer mijn zwangerschapsverlof ten einde liep.

Het was een mooie week. Een tweede kind (jongentje) werd geboren middels een keizersnede. Na een keizersnede blijven moeder en kind nog een paar dagen in het ziekenhuis. Ik wist dus toen zij mij belde om te vertellen dat ze bevallen was, dat ik een paar dagen later zou moeten beginnen.

Op donderdag mochten ze naar huis. Ik haalde ze op uit het ziekenhuis. Hier kreeg ik middels een ‘warme overdracht’ alle informatie over moeder en kind (denk aan; bevalling, controles, voedingen) van de verpleegkundige, in bijzijn van de ouders. Zo mis je geen belangrijke info, omdat de ouders de informatie nog kunnen aanhoren en aanvullen.

Eenmaal thuis wacht grote zus ons op! Ze is zo trots! En wat een goeie hulp is ze geweest deze week. Ze hielp met wegen, badderen en zelfs bij het schoonmaken van de badkamer en het vouwen van de was.

Het was een week zonder complicaties. Het borstvoeden gaat erg goed. Op dag 5 moeten we even dealen met de stuwing, maar daar vinden we een weg in en na twee dagen neemt de stuwing weer wat af. Zowel moeder als zoon zijn natuurtalenten! Elke dag groeit hij weer een beetje meer en op de laatste dag is hij alweer bijna op geboortegewicht, super!

Ondanks het warme weer wordt er ontzettend veel geknuffeld, wat een geluk voor dit kleine jongetje. Moeder neemt alle tijd voor haar rust en die van haar pasgeboren zoon. De beste plek om te mogen zijn, zo dicht bij mama. De hele week is heerlijk zen. Zo fijn vind ik dat altijd.

Op dag 10 sluit ik de week af. Iedereen is tevreden en ze hebben zin in het komende avontuur als gezin van vier. Dit keer voelt het voor mij minder als afsluiten, omdat ik dit gezin gelukkig nog regelmatig ga zien. Het was ontzettend fijn om weer aan het werk te zijn en om die mooie eerste week bij een vriendin te mogen meemaken.”

Laura, kraamverzorgende bij Kraamzorg Het Groene Kruis

Kraamweek

Wat onze klanten zeggen

  • Marlon

    “Op 1 april 2024 is onze lieve Marlon James geboren. Dit is ons eerste kindje en daarom vonden mijn...”

  • Finley

    “Vanaf de bevalling/geboorte in het ziekenhuis heeft Alida ons super goed ondersteund! Wij vonden het erg fijn om dezelfde...”

  • Lukah

    “Voor de tweede keer mogen genieten van een geweldige kraamweek. Bij beide zoontjes hebben we Marian als kraamverzorgster gehad...”

Ontdek onze cursussen