<Nieuws

Nieuwe animatie ‘Rookvrij zwanger worden’

07-07-2022

De animatie ‘Rookvrij zwanger worden’ laat zien waarom het belangrijk is om te stoppen met roken voordat je probeert zwanger te worden.

Dat roken tijdens de zwangerschap schadelijk is, is algemeen bekend. Het is echter ook schadelijk als stellen roken vóór de zwangerschap of in de allereerste weken van de zwangerschap. Je kunt dan namelijk minder makkelijk zwanger worden en de kans op een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap neemt toe. Ook loop je meer risico dat je baby geboren wordt met een hazenlip, klompvoet, hartproblemen of overgewicht.

Wist je overigens dat hulp bij stoppen met roken, in de vorm van telefonische coaches van Rookvrije Ouders, vergoed wordt vanuit de basisverzekering?

Check voor meer informatie daarover op de website van rookvrije ouders.

Rookvrije generatie
Kraamzorg Het Groene Kruis zet zich in voor een rookvrije generatie. Hiermee zetten wij ons in om kinderen zo min mogelijk met roken in aanraking te laten komen. Niet-roken is de norm in gebouwen en op terreinen waar kinderen zich kunnen bevinden en onze medewerkers zijn zich bewust van hun voorbeeldfunctie. Waar gewenst worden onze medewerkers ondersteund bij het stoppen met roken. Niet-roken moet de norm worden, zodat elk kind rookvrij kan opgroeien.

Animatie ‘Rookvrij zwanger worden’ from Trimbos-instituut on Vimeo.

Wat onze klanten zeggen

  • Luca

    “Wij willen graag Alida in het zonnetje zetten. Na het overlijden vorig jaar van onze Noud, heeft Alida ons...”

  • Linde en Bodhi

    “Wij wilden heel graag dat onze dochter Nova van 6,5 een fijne start zou maken met haar pasgeboren broertje...”

  • Feije

    “Wat een top kraamweek hebben wij gehad dankzij deze twee fantastische kraamverzorgsters! Wat het extra leuk maakte i,s dat...”

Ontdek onze cursussen