<Nieuws

Nieuwe animatie ‘Rookvrij zwanger worden’

07-07-2022

De animatie ‘Rookvrij zwanger worden’ laat zien waarom het belangrijk is om te stoppen met roken voordat je probeert zwanger te worden.

Dat roken tijdens de zwangerschap schadelijk is, is algemeen bekend. Het is echter ook schadelijk als stellen roken vóór de zwangerschap of in de allereerste weken van de zwangerschap. Je kunt dan namelijk minder makkelijk zwanger worden en de kans op een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap neemt toe. Ook loop je meer risico dat je baby geboren wordt met een hazenlip, klompvoet, hartproblemen of overgewicht.

Wist je overigens dat hulp bij stoppen met roken, in de vorm van telefonische coaches van Rookvrije Ouders, vergoed wordt vanuit de basisverzekering?

Check voor meer informatie daarover op de website van rookvrije ouders.

Rookvrije generatie
Kraamzorg Het Groene Kruis zet zich in voor een rookvrije generatie. Hiermee zetten wij ons in om kinderen zo min mogelijk met roken in aanraking te laten komen. Niet-roken is de norm in gebouwen en op terreinen waar kinderen zich kunnen bevinden en onze medewerkers zijn zich bewust van hun voorbeeldfunctie. Waar gewenst worden onze medewerkers ondersteund bij het stoppen met roken. Niet-roken moet de norm worden, zodat elk kind rookvrij kan opgroeien.

Animatie ‘Rookvrij zwanger worden’ from Trimbos-instituut on Vimeo.

Wat onze klanten zeggen

  • Ivy

    “21 november is onze 2e dochter en 4e kindje Ivy geboren. Op dinsdag 22 november mochten wij naar huis...”

  • Tess

    “Wat hebben wij een ontzettend fijne kraamweek gehad. Marylin kwam in het ziekenhuis om ondersteuning te bieden tijdens de...”

  • Juliette

    “Wij hebben een hele fijne kraamweek gehad met onze kraamverzorgster en tevens naamgenoot Angelique. Heel veel goede tips en...”

Ontdek onze cursussen