<Nieuws

Toegankelijke informatie over kraamzorg

03-07-2023

Uit onderzoek blijkt dat jaarlijks 29.000 ouders geen of te weinig kraamzorg krijgen. Hierdoor lopen zij een hoger risico op gezondheidsproblemen. Dat moet veranderen. Pharos en Bo Geboortezorg ontwikkelden daarom samen met het Kenniscentrum Kraamzorg een begrijpelijke animatievideo en een beeldverhaal over wat kraamzorg inhoudt.

Toegankelijke kraamzorg
Bepaalde groepen vrouwen maken te weinig gebruik van kraamzorg. Bijvoorbeeld alleenstaande moeders en gezinnen met een laag opleidingsniveau of een migratieachtergrond. Toch hebben juist gezinnen in kwetsbare situaties extra zorg nodig in het jaar na de bevalling. Geen of weinig kraamzorg heeft invloed op de gezondheid van moeder en kind:

 • Vrouwen die helemaal geen kraamzorg krijgen, maken hogere zorgkosten voor zichzelf in het eerste jaar na de bevalling.
 • Vrouwen die minder dan 24 uur kraamzorg krijgen, hebben niet alleen hogere zorgkosten voor zichzelf, maar ook voor hun kind door gezondheidsklachten na de kraamperiode.

Lees het hele artikel op de website van kennisnetgeboortezorg.

Bron: kennisnetgeboortezorg.nl

Wat onze klanten zeggen

 • Owen

  “Onze kraam topper! Wij waren erg blij met Corine, ze heeft ons het zelfvertrouwen gegeven dat wij dit kunnen!...”

 • Vigo

  “Door Celinah heb ik een heerlijke, rustige en ontspannen kraamweek gehad. Ze gaf ons de ruimte om in alle...”

 • Brian Jason

  “Wij kijken terug op een zeer fijne kraamweek door onze kraamverzorgster Marylin. Ze heeft ons goed geholpen en goed...”

Ontdek onze cursussen