<Nieuws

Toegankelijke informatie over kraamzorg

03-07-2023

Uit onderzoek blijkt dat jaarlijks 29.000 ouders geen of te weinig kraamzorg krijgen. Hierdoor lopen zij een hoger risico op gezondheidsproblemen. Dat moet veranderen. Pharos en Bo Geboortezorg ontwikkelden daarom samen met het Kenniscentrum Kraamzorg een begrijpelijke animatievideo en een beeldverhaal over wat kraamzorg inhoudt.

Toegankelijke kraamzorg
Bepaalde groepen vrouwen maken te weinig gebruik van kraamzorg. Bijvoorbeeld alleenstaande moeders en gezinnen met een laag opleidingsniveau of een migratieachtergrond. Toch hebben juist gezinnen in kwetsbare situaties extra zorg nodig in het jaar na de bevalling. Geen of weinig kraamzorg heeft invloed op de gezondheid van moeder en kind:

 • Vrouwen die helemaal geen kraamzorg krijgen, maken hogere zorgkosten voor zichzelf in het eerste jaar na de bevalling.
 • Vrouwen die minder dan 24 uur kraamzorg krijgen, hebben niet alleen hogere zorgkosten voor zichzelf, maar ook voor hun kind door gezondheidsklachten na de kraamperiode.

Lees het hele artikel op de website van kennisnetgeboortezorg.

Bron: kennisnetgeboortezorg.nl

Wat onze klanten zeggen

 • Marlon

  “Op 1 april 2024 is onze lieve Marlon James geboren. Dit is ons eerste kindje en daarom vonden mijn...”

 • Finley

  “Vanaf de bevalling/geboorte in het ziekenhuis heeft Alida ons super goed ondersteund! Wij vonden het erg fijn om dezelfde...”

 • Lukah

  “Voor de tweede keer mogen genieten van een geweldige kraamweek. Bij beide zoontjes hebben we Marian als kraamverzorgster gehad...”

Ontdek onze cursussen