Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 050-3666428
<Home

Wat is kraamzorg?

Je bent al een flink aantal weken zwanger en de bevalling komt steeds dichterbij! Nu wordt het tijd om je te verdiepen en in te schrijven voor kraamzorg. Bij Kraamzorg Het Groene Kruis ben je aan het juiste adres voor een onbezorgde kraamtijd! Maar wat is kraamzorg?

Wat is kraamzorg? Kraamzorg begint al bij de geboorte
Kraamzorg begint al bij de geboorte. De kraamverzorgster assisteert bij de bevalling. Ze is er dus vanaf het eerste moment om je te begeleiden en te adviseren.

Warme overdracht aan de kraamzorg
Wanneer je in het ziekenhuis bevalt en de kraamverzorgende is niet bij de bevalling geweest, komt hij/zij rond het tijdstip van ontslag in het ziekenhuis en doet een zogenaamde ‘warme overdracht met het ziekenhuispersoneel zodat de kraamverzorgende precies weet hoe de bevalling is verlopen en of er nog bijzonderheden zijn waarmee ze tijdens de kraamzorg rekening moet houden. Deze overdracht vindt plaats aan het bed, in aanwezigheid van jou en je eventuele partner. Op deze manier sluit de kraamzorg thuis perfect aan op de zorg van het ziekenhuis.

Wat is kraamzorg?

Kraamzorg tijdens je kraamtijd
Je baby zelfstandig kunnen verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer oppakken is het doel van kraamzorg. Daarnaast is genieten en tot rust komen ook erg belangrijk. Tijdens de kraamtijd houdt de kraamverzorgende de gezondheid van jou en je kindje goed in de gaten en doet de dagelijkse medische controles.

Wat is kraamzorg nog meer?
De kraamzorg heeft een belangrijke signaleringsfunctie: wanneer iets niet goed gaat, komt de kraamverzorgende direct in actie en gaat in overleg met jou en je verloskundige en/of huisarts. Ook zorg voor een goede hygiëne ter voorkoming van infecties, is een belangrijke taak binnen de kraamzorg. Denk bijvoorbeeld aan het verschonen van de bedden en het sanitair.

Voorlichting
De kraamverzorgster geeft daarnaast tijdens de kraamtijd veel voorlichting over babyverzorging en borst- en flesvoeding. Ze helpt je met het geven van borstvoeding en/of flesvoeding aan jullie kindje. Om de hechting tussen jou/jullie en je/jullie kindje te bevorderen, werken we in onze kraamzorg met de zogenaamde ontwikkelingsgerichte zorg. Ook eventuele broertjes en zusjes worden hierbij betrokken. Onze kraamverzorgende geven kraamzorg voor het hele gezin.

We bezorgen je graag een onbezorgde kraamtijd!

 

Wat onze klanten zeggen

 • Nolah

  “Na 13 weken ziekenhuis kwam onze dochter Nolah eindelijk thuis maar nog wel met...”

  - Trotse ouders van Nolah

 • Max

  “Wij hebben super genoten, veel geleerd en vooral veel gelachen met Laura en Gina!...”

  - Trotse ouders van Max

 • Evy

  “Wij kijken terug op een geweldige kraamweek, van 30-1 t/m 8-2, dankzij Jessica. Zij...”

  - Trotse ouders van Evy

Ontdek onze cursussen

Bekijk alle cursussen