<Kraamzorg

Wat is kraamzorg?

Kraamzorg begint bij de geboorte. De kraamverzorgende assisteert de verloskundige of huisarts bij de bevalling. Ze is er dus vanaf het eerste moment om je te begeleiden en te adviseren. Je baby zelfstandig kunnen verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer oppakken is het doel van kraamzorg. Maar genieten van je kindje, lekker tot rust komen en een beetje verwend worden is volgens ons minstens zo belangrijk!

Warme overdracht

Beval je in in het Martini Ziekenhuis of in Tjongerschans? Dan kom je in aanmerking voor de warme overdracht.  Bij een warme overdracht komt onze kraamverzorgende rond het tijdstip van ontslag in het ziekenhuis. De overdracht tussen de verpleegkundige van het ziekenhuis en je kraamverzorgende vindt plaats aan het bed, in aanwezigheid van jou, je baby en je partner. Onze kraamverzorgende helpt met de laatste voorbereiding en helpt jullie veilig op weg naar huis. Op deze manier sluit de zorg thuis perfect aan op de zorg van het Martini Ziekenhuis en Tjongerschans. Aan de warme overdracht zijn geen extra kosten verbonden.

Tijdens het intakegesprek, rond de 26e week van je zwangerschap, vertelt onze intaker je meer over de warme overdracht. Heb je tot of na die tijd vragen? Bel of mail onze klantenservice via (050) 366 64 22 of klantenservice@kraamzorghetgroenekruis.nl.

Taken van de kraamverzorgende

Als de baby geboren is, houdt de kraamverzorgende de gezondheid van jou en je kindje nauwlettend in de gaten. Zij legt dit vast in het Zorgdossier, dat ter informatie dient voor de verloskundige en/of de huisarts. Daarnaast geeft ze voorlichting, tips en adviezen over babyverzorging, borst- en kunstvoeding. Voor meer vragen over borstvoeding kun je daarnaast terecht bij onze lactatiekundigen en borstvoedingscoaches. Daarnaast verricht de kraamverzorgende een aantal huishoudelijke taken, afgestemd op jullie wensen. Ook om jullie te ontlasten zodat je rustig kan herstellen en genieten van jullie kindje.

Bijzondere kraamzorg

Ook in bijzondere gevallen kun je thuis een aantal uren kraamzorg krijgen. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar.
Voorbeelden van bijzondere kraamzorg zijn:

 • als je kindje in de couveuse heeft gelegen;
 • als je kindje na adoptie bij je thuiskomt;
 • als je na de tiende dag extra kraamzorg nodig hebt.

Neem hiervoor contact op met onze klantenservice (050) 366 64 22. Dit kan iedere werkdag tussen 8:30 – 17:00 uur.

Meer weten over Kraamzorg?
Kom in contact

Wat onze klanten zeggen

 • 10
  Soraya

  “We willen graag Marianne bedanken voor de gezellige kraamtijd. Ze heeft ons goed geholpen...”

  - Trotse ouders van Soraya

 • 10
  Cato & Guusje

  “Van koppel naar een gezin met twee meisjes! Dankzij de fantastische ondersteuning van Gea...”

  - Trotse ouders van Cato & Guusje

 • 10
  Lisanne

  “Voor de tweede keer kwam Margriet bij ons kramen. Het was weer een leuke...”

  - Trotse ouders van Lisanne

Ontdek onze cursussen

Bekijk alle cursussen