<Home

14 weken zwanger

Je bent nu 14 weken zwanger. Dat betekent dat het eerste trimester van je zwangerschap er nu op zit en je nu begonnen bent aan het tweede trimester. Een derde van je zwangerschap heb je al achter de rug!

Al kraamzorg geregeld

Heb je al kraamzorg geregeld? Je kunt je heel eenvoudig en snel voor onze kraamzorg inschrijven elders op onze website. Meer weten over onze kraamzorg? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of check de pagina “Alle informatie over bevallen, je baby en kraamzorg“.

14 weken zwanger: ontwikkeling van je kindje

Je kindje weegt nu ongeveer 60 gram en is nu gemiddeld 8.5 cm. Er groeien nu zachte  donshaartjes op het lijfje van je kindje. De meeste van deze haartjes verliest hij/zij weer vlak voor de geboorte. De haartjes zorgen er nu voor dat je kindje warm blijft en beschermen tegen infecties. Het hartje van je kindje klopt nu erg snel. Wel twee keer zo snel als die van een volwassene. Het hartje is nu ook te horen.

Het kind in je buik is één en al beweeglijkheid, al kun je dat nog niet voelen. Pas over een paar weken zal je van die zachte bewegingen iets gaan voelen.Ook de stembanden van je kindje zijn nu klaar, alleen kan je kindje natuurlijk nog geen geluid maken, want daarvoor heeft hij of zij lucht nodig.

14 weken zwanger: ontwikkelingen bij de moeder

In het tweede trimester van de zwangerschap voelen veel vrouwen zich weer een stuk beter. Minder zwangerschapskwaaltjes en meer energie. Ook is je buik nog niet zo heel groot waardoor je veel dingen nog gewoon kunt doen.Dit is dan ook een goed moment om nog even samen met je partner van elkaar te genieten en leuke dingen te doen.

Wel worden je borsten en benen vaak al wat voller en dikker, evenals je haar. Je huid en haar zien er nu ook vaak glanzend uit. Sommige vrouwen kunnen de bewegingen van het kindje soms al voelen. Het kan lijken op belletjes die uit elkaar ‘ploppen’ of op je darmen die druk in de weer zijn.

14 weken zwanger

Tips en regelzaken bij 14 weken zwanger

 • Heb je al bekend gemaakt dat je zwanger bent? Er zijn diverse manier omdat te doen. Fotografeer bijvoorbeeld de eerste babyschoentjes met een vraagteken ernaast, laat een rompertje drukken met een leuke tekst of maak een foto van de eerste echo en stuurt dit rond.
 • Een verdoving of een röntgenfoto (bijvoorbeeld bij de tandarts) tijdens je zwangerschap is niet verstandig. De verdovende stoffen kunnen namelijk bij de baby komen. Dit kan schadelijk zijn voor zijn/haar ontwikkeling terechtkomen bij je baby. Stel dit indien mogelijk dan ook zoveel mogelijk uit.
 • Wil je straks gebruik maken van kinderopvang? Regel dit op tijd. Er zijn vaak wachtlijsten en je wilt natuurlijk dat je kindje straks op de opvang naar keuze terecht komt. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van ons partner SKSG.
 • Een zwangerschap heeft een enorme impact op het leven en de gezondheid van een vrouw. Daarom is het belangrijk om fit te blijven. Sporten is heel gezond, ook tijdens de zwangerschap! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat sporten tijdens de zwangerschap een hele positieve werking op de baby heeft. Je kunt bijvoorbeeld in het hele land meedoen aan de zwangerworkouts van Mom in Balance. Deze workouts zijn geschikt voor alle zwangere vrouwen, ongeacht sportachtergrond of conditie. De lessen zijn op maat gemaakt voor jouw zwangere lichaam en ontwikkeld in samenwerking met gynaecologen en fysiotherapeuten.

 

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan