<Voeding

Flesvoeding

Ga je geen borstvoeding geven, dan zul je je in de komende tijd gaan verdiepen in wat het geven van ‘flesvoeding’ voor je inhoudt. Natuurlijk staan we ook dan voor je klaar.

De vele varianten wat betreft de flesvoeding zorgen ervoor, dat het maken van een goede keuze nog best een lastige klus is. Er zijn verschillende fabrikanten van flesvoeding en daarnaast zijn er ook nog diverse samenstellingen. De keuze van de juiste voeding kun je maken in overleg met je verloskundige en /of huisarts.

Stuwing

Als je kiest voor flesvoeding zullen je borsten toch borstvoeding gaan produceren. Dit uit zich in gezwollen, warme borsten, ook wel stuwing genoemd. Dit voelt niet prettig. Je kunt dit zo draaglijk mogelijk maken door een goede stevige BH te dragen. De stuwingsperiode duurt ongeveer vier dagen.

Flesvoeding

Fles en speen

Als je kiest voor flesvoeding is het raadzaam een fles en een speen in huis te halen. Koop een speen die past bij de fles. Wanneer tijdens de kraamtijd blijkt dat de fles en de speen goed bij je kindje passen, kun je eventueel meer flessen aanschaffen. Je kunt kiezen uit verschillende formaten. Je hebt kleine flessen van maximaal 125 cc en de grotere flessen gaan tot 250 tot 300 cc. Voor de eerste weken kun je prima een kleine fles gebruiken.

Voedingsadvies

Over de bereiding van de voeding en het gebruik van de flessen, krijg je voorlichting van je kraamverzorgster. Zij bepaalt, in overleg met de verloskundige of op advies van het ziekenhuis, samen met jou hoeveel je baby nodig heeft en hoe vaak je baby gevoed moet worden. Uiteraard is dit voedingsbeleid afgestemd op jouw baby. Toch kunnen we je ook nu al enige informatie geven. Deze informatie kun je vinden in onze brochure Flesvoeding.

Wat onze klanten zeggen

 • Levi Dwayne

  “De kraamweek was heel fijn.Wij hebben 2 verschillende kraamverzorgsters gehad en hebben veel...”

  - Trotse ouders van Levi Dwayne

 • Irsa

  “Wij kijken terug op een hele fijne kraamperiode dankzij onze kraamverzorgster Lisanne! Door haar...”

  - Trotse ouders van Irsa

 • Flora

  “Na drie dagen ziekenhuis eindelijk thuis! En daar kwamen Mariska en Gooitske. Wat een...”

  - Trotse ouders van Flora

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen