<Home

Aanstaande oudervoorlichting

Kraamzorg Het Groene Kruis organiseert voor aanstaande ouders voorlichtingsavonden over zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Dit doen we in samenwerking met de regionale ziekenhuizen en de verloskundigen. Om goed voorbereid op de kraamtijd te zijn, adviseren we je tussen de vijfde t/m de zevende zwangerschapsmaand de informatiebijeenkomst voor aanstaande ouders te bezoeken.

Aanstaande oudervoorlichting

Remedica

In samenwerking met Remedica Ouder&Kind organiseren we daarnaast regelmatig gratis voorlichtingen (fysiek of online via Zoom).

In de voorlichting “Laatste termijn van de zwangerschap”, gaat het over de zwangerschap vanaf 20 weken. De ontwikkeling van de baby, de verandering in je zwangere lichaam, en tenslotte een aantal handige tips bij kwaaltjes, komen aan de orde.

In de voorlichting over de “Bevalling”, krijg je informatie over wat je kunt verwachten als de bevalling begint. Wat zijn de eerste signalen, waar moet je op letten, wanneer je ons moet bellen en wat er vanaf dan allemaal gebeuren gaat. Maar ook zie je het proces dat jouw kindje doormaakt tijdens de bevalling.

Tijdens de voorlichting “Hechting en babyverzorging” loopt de voorlichter de babyverzorging stap voor stap door. Ook wordt in deze voorlichting hechting behandeld. Want een goede hechting is een sterke factor voor hoe jouw kindje zich zal ontwikkelen. Maar ook is het de basis voor de relatie tussen jou en jullie als ouder, en je kind.

Bekijk onze agenda voor een overzicht van de voorlichtingsavonden voor aanstaande ouders.

Cursuslocaties

  • Groningen
  • Winschoten
  • Assen
Waar en wanneer?
Bekijk alle activiteiten

Ontdek onze andere cursussen

Bekijk alle cursussen