<Home

Kraamzorg Assen: de kraamspecialist in het noorden

Al meer dan 100 jaar verzorgen wij kraamzorg in Assen en omstreken waaronder Beilen, Gieten en Eelde-Paterswolde. Ben je zwanger? Dan ben je bij ons dus aan het goede adres. Onze kraamverzorgenden krijgen een waardering van een dikke 9 en mogen dan ook gerust kraamzorgspecialisten genoemd worden.

Professionele kraamzorg in Assen

Bij Kraamzorg het Groene Kruis Assen draait het om de persoonlijke wensen van de klant. Je mag dan ook heel wat van onze mensen verwachten. Onze speerpunten zijn:

 • Kwaliteit
 • Deskundigheid
 • Klantgericht
 • Flexibel

Jouw zorg in onze handen

De dienstverlening van jouw kraamverzorgende is er volledig op gericht om jou een plezierige en onbezorgde kraamtijd in Assen te bezorgen. Als grote en flexibele kraamzorgorganisatie bieden we je uiteraard zorggarantie waarmee we jou garanderen dat je onder alle omstandigheden op kraamzorg kunt rekenen, ook in de vakantieperiode of tijdens een onverwachte geboortepiek.

Aanmelden voor kraamzorg Assen

Ben je enthousiast geworden? Meld je direct aan bij Kraamzorg het Groene Kruis Assen! Dat gaat heel gemakkelijk, al binnen twee minuten. Je kunt je online aanmelden door hier je gegevens achter te laten. Je krijgt dan een schriftelijke bevestiging en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Certificaten en kwaliteit

Kwaliteit staat bij Kraamzorg Het Groene Kruis hoog in het vaandel. Zo zijn wij in bezit van het HKZ kwaliteitscertificaat. Dit certificaat bewijst de kwaliteit van onze zorgverlening en wordt bevestigd door de hoge gemiddelde waardering in ons klanttevredenheidsonderzoek.

Kraamzorg Het Groene Kruis is tevens in het bezit van het WHO/Unicef certificaat “Zorg voor Borstvoeding”. Wij ondersteunen met onze jarenlange ervaring de begeleiding van moeders die kiezen voor borstvoeding. Onze kraamverzorgenden ondersteunen moeders hier volledig in. Daarnaast hebben wij als borstvoedingsspecialist in Assen lactatiekundigen in dienst vanuit ons Borstvoeding Expertisecentrum om moeders een volledige begeleiding te bieden.
Kraamzorg Assen

Kraamzorg Assen: voorlichtingen en cursussen

We willen je ook voor de bevalling bijstaan. Daarom bieden we jou ook cursussen en voorlichtingen aan op het gebied van zwangerschap, voeding, babyverzorging en gezondheid van jou en je kindje. Denk hierbij aan zwangerschapscursussen, aanstaande oudervoorlichtingen en inloopspreekuren.

Hieronder zie je een overzicht van onze cursussen en voorlichtingen:

 • Zwangerschapscursus
 • Borstvoeding voorlichting
 • Aanstaande oudervoorlichtingen

Kijk in onze online agenda voor meer informatie over ons aanbod.

Heb je meer behoefte aan andere informatie? Dat kan natuurlijk ook. In dat geval mag je altijd even contact met ons opnemen, ook als je nog geen klant van ons bent.

Samenwerking met verloskundigen

Als kraamzorgorganisatie in Assen, werken we nauw samen met de verloskundigen in en om Assen om jou de beste geboortezorg te kunnen geven. Zo werken wij in zelfstandige teams rond Aiber  Verloskundigen Assen, Verloskundig Centrum Assen e.o. Verloskundigenpraktijk de Parel, Verloskundigenpraktijk ’t Stroomdal, Verloskundigenpraktijk Simons en Verloskundigenpraktijk Midden Drenthe.

Samenwerking met het ziekenhuis

Kraamzorg Het Groene Kruis werkt nauw samen met het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Beval je poliklinisch, dan ondersteunt de kraamverzorgende jouw verloskundige bij de bevalling. Is de kraamverzorgende niet aanwezig tijdens de bevalling, dan komt ze rond het tijdstip van ontslag naar het ziekenhuis voor de zogenaamde warme overdracht: je kraamverzorgende kan dan alvast kennismaken met jou en je eventuele partner en ze krijgt een goed beeld van het verloop van de bevalling, de voeding en de gezondheid van moeder en kind. De overdracht tussen de verpleegkundige/verloskundige en je kraamverzorgende vindt plaats in aanwezigheid van jou, je kindje en je eventuele partner.  Onze kraamverzorgende helpt jullie vervolgens met de laatste voorbereiding en gaat dan met jullie mee naar huis. Op deze manier wordt de overgang van het ziekenhuis naar huis een stuk soepeler.

Kraamzorg voor het hele gezin?
Meld je aan voor onze kraamzorg

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan