<Home

Kraamhulp Assen: deskundige kraamzorg

De beste kraamhulp Assen: Kraamzorg Het Groene Kruis

Voor de beste kraamhulp Assen moet je bij Kraamzorg Het Groene Kruis zijn. Wij zijn een begrip in de regio op het gebied van kraamzorg en zijn flexibel: wij bieden zorg onder alle omstandigheden, ongeacht geboortepieken of vakantieperiodes. Maar wij bieden meer dan alleen kraamzorg: We kunnen je ook van dienst zijn op het gebied van cursussen, voorlichtingen, inloopspreekuren en advies op het gebied van (borst) voeding. Kraamzorg Het Groene Kruis: meer dan kraamzorg alleen.

Wat doet mijn kraamhulp?

Eerst even dit: we spreken in dit artikel over kraamhulp Assen maar…is het wel kraamhulp of toch kraamzorg? Onze zorgdeskundige legt het uit in het blog “Verschil kraamhulp en kraamzorg”.

Wat doen onze deskundige kraamverzorgenden allemaal voor en tijdens je kraamtijd:

 • Jouw kraamverzorgende staat al voor je klaar tijdens de bevalling waarbij ze de verloskundige ondersteunt.
 • Vervolgens gaat ze na de bevalling met jullie mee naar huis en doet er vervolgens alles aan om jouw en je gezin een fijne en ontspannen kraamtijd te bezorgen. Het uiteindelijke doel is dat jullie na de kraamtijd in staat zijn zelfstandig en vol vertrouwen voor jullie kindje te zorgen.
 • Naast de medische controles, waarbij we gezondheid van jou en je kindje in de gaten houden, geven we jou en je eventuele partner tips, voorlichting,  en adviezen over onder andere babyverzorging en -voeding.
 • De kraamverzorgende doet, in overleg met jou/jullie, ook enkele huishoudelijke klussen en is er ook om jou als kraamvrouw in de watten te leggen met een lekker ontbijtje en je dagelijkse portie fruit bijvoorbeeld.
 • Wil je meer weten over wat je kraamverzorgende nog meer doet? Lees hier alles over op onze pagina Wat doet een kraamverzorgster?

Kraamhulp Assen: Zwangerschapscursus

Zo bieden wij je onder andere de O-Wee! zwangerschapscursus aan, de allerleukste zwangerschapscursus waar jij en je eventuele partner aan deel kunnen nemen. De O-Wee cursus heeft zes lessen: vijf tijdens je zwangerschap en een laatste les die een aantal weken na je bevalling plaatsvindt. Wat komt in de cursus allemaal aan de orde? Denk aan  houdingen en ontspanning ter bevordering van jouw zwangerschapsperiode en bevalling. Zo oefen je een aantal bekkenbodemspieroefeningen en ademhalingsoefeningen. Het mooie aan de cursus is dat je ook met andere cursisten kunt praten over je zwangerschap en bevalling. Zo wordt de cursus erg interactief.

Klanten waarderen ons met een dikke 9!

Aanmelden voor onze kraamzorg?

Overtuigd van onze deskundige kraamzorg? Aarzel dan niet en meld je aan voor onze kraamzorg. Vragen? Natuurlijk kun je ook  eerst even contact met ons opnemen.

Kraamhulp Assen

 

Wat onze klanten zeggen

 • Liv-Lovae

  “Wat een goede ervaring hebben wij mogen hebben met het Kraamzorg Het Groene Kruis....”

  - Trotse ouders van Liv-Lovae

 • Loan

  “Bedankt voor al jouw hulp lieve Anita, een week onze steun en toeverlaat. Jij...”

  - Trotse ouders van Loan

 • Vera

  “Wij hebben echt een super fijne week gehad met Emma! Ze legde alles rustig...”

  - Trotse ouders van Vera