Dag en nacht bereikbaar op 050 - 366 64 22
Mijn kraamzorg
<Home

Kraamhulp Drenthe: gespecialiseerde kraamzorg

Gefeliciteerd! Je bent zwanger! Waarschijnlijk heb je de eerste echo al gehad en het hartje van je kindje/of kindjes horen kloppen. Een bijzonder moment! Zwanger zijn brengt ook een heleboel regelzaken met zich mee. Waaronder het regelen van kraamzorg. Voor deskundige en flexibele kraamzorg ben je bij Kraamzorg Het Groene Kruis aan het goede adres. Door onze jarenlange ervaring, onder meer op het gebied van borstvoeding, zijn wij een begrip in Drenthe. Vele klanten lieten positieve reacties achter op Zorgkaart Nederland.  Lees hieronder meer over onze kraamzorg en wat jouw kraamhulp Drenthe voor je kan betekenen.

Ondersteuning bij bevalling
De eerste kennismaking met je kraamhulp is al voor je kindje geboren is. De kraamhulp ondersteunt namelijk, indien mogelijk de verloskundige tijdens de bevalling. Ze is er dus vanaf het eerste moment bij en begeleidt en adviseert jou en je eventuele partner de eerste momenten na de geboorte. Na de geboorte gaat ze direct met jullie mee naar huis.

Kraamhulp Drenthe: medische kennis

Elke kraamhulp heeft medische kennis die voortdurend ververst wordt door (bij)scholingen. Zo is en blijft de kraamhulp op de hoogte van alle ontwikkelingen in kraamzorgland. De medische zorg , is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de kraamzorg. De kraamhulp houdt de gezondheid van jou en je kindje goed in de gaten. Al vinden wij de rust die ze voor jou, je eventuele partner en andere partner creëert en het ondersteunen bij de hechting minstens zo belangrijk. Zo kun je/kunnen jullie optimaal genieten van je kleintje!

Kraamhulp Drenthe

Kraamhulp Drenthe: wat doet zij verder nog?

Een kraamhulp is in de kraamweek van onschatbare waarde. In deze hectische eerste week is ondersteuning erg belangrijk. Naast de medische zorg, hoort er nog veel meer thuis in het takenpakket van de kraamhulp. Ze is je vraagbaken op allerlei gebieden: zorg, voeding, verzorging etc. Maar ook zorgt je kraamhulp voor een schoon bed en sanitair en verzorgt ze je dagelijkse dosis vitaminen.

Ons Borstvoeding Expertisecentrum

Net bevallen en komt de borstvoeding niet op gang, of ben je bijvoorbeeld onzeker of je kindje wel voldoende voeding krijgt? Wij kunnen een van onze lactatiekundigen inschakelen vanuit ons Borstvoeding Expertisecentrum. Onze lactatiekundigen en borstvoedingscoaches bieden begeleiding in én na de kraamtijd.

Is het nou kraamhulp of kraamzorg

We spreken in dit artikel over een ‘kraamhulp Drenthe’, een veelgehoorde term. Maar eigenlijk hebben we het liever over kraamverzorgende. Waarom? Onze zorgdeskundige legt uit.

Mogen wij jouw kraamzorgperiode verzorgen?  Meld je nu aan.

Wat onze klanten zeggen

 • Ivy

  “21 november is onze 2e dochter en 4e kindje Ivy geboren. Op dinsdag 22...”

  - Trotse ouders van Ivy

 • Tess

  “Wat hebben wij een ontzettend fijne kraamweek gehad. Marylin kwam in het ziekenhuis om...”

  - Trotse ouders van Tess

 • Juliette

  “Wij hebben een hele fijne kraamweek gehad met onze kraamverzorgster en tevens naamgenoot Angelique....”

  - Trotse ouders van Juliette

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen