<Home

Kraamverzorgende met Verzorgende IG achtergrond

Kraamverzorgende met Verzorgende IG achtergrond | Pilot combinatiebaan | Kraamzorg het Groene Kruis en Zonnehuis Thuis

Kraamzorg Het Groene Kruis en Zonnehuisgroep Noord slaan de handen ineen voor een bijzonder project. Als zorgprofessional krijg jij de kans om te werken voor beide organisaties. Dat betekent dat je niet alleen als Kraamverzorgende bij Het Groene Kruis aan de slag gaat, maar ook als Verzorgende-IG bij Zonnehuis Thuis.

Dit is een unieke kans om jouw expertise uit te breiden en te werken in een omgeving die zowel vernieuwend als domein-overstijgend is. Deze samenwerking, die start als een pilot van een half jaar, biedt ook de mogelijkheid tot een groter contract. De pilot start van mei tot november 2024. Vervolgens zal er geëvalueerd worden en besloten om er wel of niet een vervolg aan te geven. Om deel te kunnen nemen aan de pilot is de voorwaarde dat je bevoegd en bekwaamheden op orde zijn. Indien nodig wordt er gezorgd voor een aanvullende scholing.

 Wil jij deel uitmaken van deze pioniersfunctie in de zorg en ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Over Kraamzorg het Groene Kruis 
Wij zijn een informele organisatie met korte lijnen. Wij vinden het belangrijk dat jij je gehoord en gezien voelt en doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen in jouw functie. We hebben nauwe banden met verloskundigenpraktijken, waarbij je als team zoveel mogelijk samenwerkt met dezelfde verloskundigen.

Over Zonnehuisgroep Noord
Zonnehuisgroep Noord is een zorgorganisatie die zich elke dag inzet om de wereld voor cliënten een beetje leuker en makkelijker te maken. Het motto van Zonnehuisgroep Noord is: “We gunnen iedereen een waardig leven”. Met meerdere locaties in de provincie Groningen bieden ze zorg, specialistische behandeling en begeleiding aan cliënten met diverse zorgbehoeften. Ze streven ernaar om hoogwaardige zorg te bieden die zoveel mogelijk aansluit bij de behoeftes van cliënten. Daarnaast willen ze hen een veilige en prettige leefomgeving bieden: wat voor een cliënt de dag de moeite waard maakt, daar doen ze het voor.

Als kraamverzorgende aan het werk als Verzorgende IG
Als kraamverzorgende is elke dag weer anders. Je helpt een gezin in de meest bijzondere tijd van hun leven. Het kan zelfs zo zijn dat je aanwezig bent bij de bevalling, waar je de verloskundige assisteert; thuis of in het ziekenhuis. Daarna richt jij je op de kraamtijd waarbij je de kraamvrouw en de baby verzorgt. Het is jouw taak om het gezin te informeren en adviseren over de verzorging van de baby. Omdat elk gezin anders is, stem je de zorg die je levert af op de wensen van het gezin. Daarnaast heb je een belangrijke signalerende en observerende functie en zorg je voor een goede hygiëne in huis. Kortom: door jou kunnen de kersverse ouders onbezorgd genieten van hun kraamtijd.

Naast je werkzaamheden in de kraamzorg zul je te werk gaan bij cliënten in hun thuisomgeving bij Zonnehuis Thuis. Je helpt ze daar waar ze hulp nodig hebben en daagt ze uit in wat ze zelf nog kunnen doen. Hier komen geregeld verzorgende en verpleegtechnische handelingen bij kijken.

De afwisseling tussen Verzorgende IG in de thuiszorg en Kraamverzorgende maakt je werk divers en boeiend, waarbij je kunt bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen in verschillende levensfasen. Ook als je niet in de Thuiszorg werkt bieden wij jou de mogelijkheid om deel te nemen aan deze pilot.

Wat ga je doen?

 • Uitvoeren van zorgtaken in zowel kraamzorg als thuiszorg, gebaseerd op de behoeften van cliënten.
 • Signaleren van kwetsbaarheden of dreigende problematiek binnen gezinnen en families.
 • Samenwerken met multidisciplinaire teams voor adequate verwijzing en ondersteuning.
 • Onderhouden van nauwe contacten met eerstelijns experts en sociale domeinpartners.

Wat bieden wij?

 • We bieden je en uitdagende combinatiefunctie in een innovatieve omgeving, met veel mogelijkheden tot persoonlijke en professionele groei.
 • Een dynamische werkomgeving waarin jouw expertise wordt gewaardeerd.
 • Maandelijkse intervisie met collega’s die samen met jou in de pilot deze uitdaging aangaan.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Kraamzorg. In eerste instantie zal er sprake zijn van een detachering met behoud van eigen salaris.
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 7,7%
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Wie ben jij?

 • Je bent in bezit van een diploma Verzorgende IG of Verpleegkunde.
 • Je bevoegd en bekwaamheden als Verzorgende IG zijn op orde en bent bereid om eventueel aanvullende scholing voor de kraam- en thuiszorg te volgen.
 • Je bent flexibel inzetbaar en onregelmatig werken is iets wat bij jou past.
 • Je vindt het fijn om zelfstandig te werken en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je ben leergierig en wilt graag bijdragen aan een innovatieve zorgbenadering.
 • Je bent in bezit van een rijbewijs en hebt een auto beschikbaar.
 • Je bent woonachtig in gemeenten Westerkwartier, het Hogeland, Eemsdelta en Midden-Groningen.
 • Je hebt zin om in gezamenlijkheid te ontdekken of deze combinatiebaan goed werkbaar is en kan ertegen dat nog niet alles volledig helder is.
 • Je bent minimaal 20 uur beschikbaar.

Meer informatie?
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Paulien Schaftenaar (personeelsadviseur) via 050 366 6422.

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Nadat wij vervolgens de VOG ontvangen hebben, krijg je het voorgeschoten bedrag terug bij je eerste salarisuitbetaling.

Solliciteren
We kijken uit naar je sollicitatie. Je kunt solliciteren via de link ‘solliciteren’ hieronder.

Solliciteren

Wat onze klanten zeggen

 • Marlon

  “Op 1 april 2024 is onze lieve Marlon James geboren. Dit is ons eerste...”

  - Trotse ouders van Marlon

 • Finley

  “Vanaf de bevalling/geboorte in het ziekenhuis heeft Alida ons super goed ondersteund! Wij vonden...”

  - Trotse ouders van Finley

 • Lukah

  “Voor de tweede keer mogen genieten van een geweldige kraamweek. Bij beide zoontjes hebben...”

  - Trotse ouders van Lukah