<Home

Zwanger worden na miskraam

Zwanger worden na miskraamEen tiende van zwangerschappen eindigt helaas in een miskraam. Dit gebeurt dan vaak tussen de 4 en 12 weken van de zwangerschap. Een heftige en erg verdrietige gebeurtenis. Misschien wil je eerst wachten of wil je meteen weer zwanger worden na miskraam.

Direct zwanger na misrkaam, kan dat? En hoe groot is de kans dat de vreugde weer omslaat in een miskraam? Maar wat als je al meerdere keren een miskraam hebt gehad? Wat dan?

Wanneer weer zwanger worden na miskraam?

Je lichaam herstelt eigenlijk vrij snel na een miskraam. Als het bloedversies van de miskraam is gestopt begint de cyclus gewoon weer opnieuw. Feitelijk kun je er dan gewoon weer voor gaan en is een zwangerschap na miskraam weer mogelijk.

Hoe snel je weer zwanger kunt worden na een miskraam is lastig in te schatten. Ongeveer de helft van de vrouwen is na de miskraam binnen 4 maanden weer zwanger.

De grote vraag is eerder: ben jij er klaar voor? Doe namelijk vooral wat jij goed vindt voelen. Laat je niet opjagen door de omgeving. Doe rustig aan. Dat bevordert uiteindelijk alleen maar het opnieuw zwanger worden.

Angst voor herhaling

We begrijpen heel goed dat je angst voelt voor herhaling. Er is altijd de kans op een miskraam, maar die is er alleen niet groter op geworden. Het is logisch om er bang voor te zijn, maar laat het niet overheersen. Dat leidt tot stress, en stress werkt het opnieuw zwanger worden tegen. ‘Go with the flow’.

Wanneer je drie of meer keer een miskraam achter elkaar hebt moeten verwerken, raden we je aan om langs te gaan bij je arts. Het kan zijn dat er meer aan de hand is.

Is een miskraam te voorkomen?

Nee, je kunt het niet voorkomen. Het enige wat je wel kunt doen is zorgen voor een goede start van de zwangerschap. Denk daarbij ook aan je voeding.

Wat onze klanten zeggen

 • Marlon

  “Op 1 april 2024 is onze lieve Marlon James geboren. Dit is ons eerste...”

  - Trotse ouders van Marlon

 • Finley

  “Vanaf de bevalling/geboorte in het ziekenhuis heeft Alida ons super goed ondersteund! Wij vonden...”

  - Trotse ouders van Finley

 • Lukah

  “Voor de tweede keer mogen genieten van een geweldige kraamweek. Bij beide zoontjes hebben...”

  - Trotse ouders van Lukah